Fotobewerking: deze tools mag je niet missen!

Fotobewerking: deze tools mag je niet missen!

Je foto’s naar een hoger niveau

Je harde schijf staat overladen vol met onbewerkte kiekjes? Je budget laat helaas geen Adobe Photoshop toe? Je wil schitteren op de foto’s van je laatste vakantie-uitstap, maar je hebt geen kaas gegeten van ingewikkelde bewerkingstools?

Als het op fotografie en fotobewerking aankomt zijn er tal van opties. Van een eenvoudige app voor je smartphone, tot uitgebreide software. Wij probeerden er alvast enkele voor je uit.

software

Je bent bezeten door fotografie en wil graag het beste uit je foto’s halen?

Wanneer je op zoek bent naar een gratis alternatief voor photoshop, dan is GIMP het niet te missen programma bij uitstek. De uitstraling is dan misschien een beetje aan de ouderwetse kant, je beschikt over tal van functies om jouw foto’s naar een hoger niveau te tillen.

Je hoeft niet noodzakelijk te beschikken over het laatste nieuwe besturingssysteem om je programma’s vlot te laten draaien. Pixlr is het ideale voorbeeld van een tool waarbij je gewoon online aan de slag kan. ondanks het eenvoudige gebruik, hoeft Pixlr qua mogelijkheden niet onder te doen voor professionele programma’s.

Darktable is nog zo een tool die niet in het lijstje mag ontbreken. Deze tool richt zich op het bewerken van RAW-bestanden. De mogelijkheden zijn zeer uitgebreid en uiterst professioneel.

Aan de slag op je smartphone

Natuurlijk is het de dag van vandaag een stuk interessanter wanneer je de bewerkingen van je foto’s rechtstreeks vanop je smartphone kan uitvoeren. Gelukkig vinden we ook hier een overload aan gratis alternatieven terug.

PicsArt is, wat ons betreft, de absolute één als het op applicaties aankomt. Je beschikt over honderden bewerkingen en effecten die je ook bij de professionele tools terug vindt.

Ben je vertrouwd met Instagram, dan heb je vast al van Snapseed gehoord. Snapseed beschikt over alle basistechnieken van fotobewerking. Ook de vele filters die ter beschikking gesteld worden, maken het de favoriete tool van heel wat instagrammers.

Gooi je het liever over een kunstzinnige boeg? Dan ben je bij Prisma aan het juiste adres. Met deze app verander je je foto’s eenvoudig in echte kunstwerken. Zo maak je er meteen een echte Van Gogh of Picasso van.

VSCO mag als laatste zeker niet ontbreken in dit lijstje. Voor heel wat mensen is dit nog steeds de app bij uitstek als het op fotobewerking aankomt. Met natuurlijk uitziende filters en heel wat bewerkingsopties, blijft het een absolute favoriet.

Natuurlijk is de keuzelijst eindeloos. Een snelle kijk op het web biedt nog tal van andere software. Ga lekker aan de slag en ontdek jouw favoriet.

Reacties zijn gesloten.