Hoe je een LinkedIn bedrijfspagina opzet en optimaliseert

Hoe je een LinkedIn bedrijfspagina opzet en optimaliseert

LinkedIn is een van de belangrijkste social media platforms voor bedrijven en professionals. Met meer dan 700 miljoen gebruikers wereldwijd is LinkedIn een krachtig platform voor marketing en branding. Een belangrijk onderdeel van LinkedIn marketing is het opzetten en optimaliseren van een LinkedIn bedrijfspagina. In dit artikel geven we tips over hoe je een LinkedIn bedrijfspagina opzet en optimaliseert.

Stap 1: Maak een LinkedIn bedrijfspagina aan

Het aanmaken van een LinkedIn bedrijfspagina is eenvoudig en gratis. Als je nog geen pagina hebt, ga dan naar de LinkedIn startpagina en klik op ‘meer’ en vervolgens op ‘bedrijfspagina maken’. Kies de juiste categorie voor je bedrijf en vul de basisinformatie in, zoals de bedrijfsnaam, het logo en de beschrijving.

Stap 2: Optimaliseer je pagina

Een LinkedIn bedrijfspagina is het visitekaartje van je bedrijf op LinkedIn. Het is belangrijk dat de pagina er professioneel uitziet en dat de informatie up-to-date is. Hieronder volgen enkele tips om je pagina te optimaliseren:

 • Voeg een coverafbeelding toe: Gebruik een professionele en aantrekkelijke coverafbeelding die past bij je merk.
 • Vul de ‘Over ons’-sectie in: Dit is een belangrijke sectie om te laten zien wie je bent en wat je doet. Houd het kort en krachtig en gebruik relevante zoekwoorden voor SEO-optimalisatie.
 • Voeg een LinkedIn-pictogram toe aan je website: Door het toevoegen van een LinkedIn-pictogram op je website, kun je je bezoekers eenvoudig doorverwijzen naar je LinkedIn bedrijfspagina.

Stap 3: Creëer waardevolle content

Een LinkedIn bedrijfspagina is niet compleet zonder waardevolle content. Creëer relevante en interessante content die aansluit bij de interesses van je doelgroep. Hier zijn enkele tips om je content te optimaliseren:

 • Gebruik multimedia: Gebruik afbeeldingen, video’s en infographics om je content aantrekkelijker te maken.
 • Gebruik hashtags: Gebruik hashtags om je content zichtbaar te maken voor mensen die geïnteresseerd zijn in je onderwerp.
 • Wees consistent: Plaats regelmatig content op je pagina om je volgers betrokken te houden en om nieuwe volgers aan te trekken.

Stap 4: Betrek je volgers

Een LinkedIn bedrijfspagina is een platform om in contact te komen met je volgers en potentiële klanten. Hier zijn enkele tips om je volgers te betrekken:

 • Reageer op opmerkingen: Zorg ervoor dat je opmerkingen op je content beantwoordt en ga het gesprek aan met je volgers.
 • Deel interessante content: Deel interessante content van andere bedrijven of personen om je volgers te laten zien dat je op de hoogte bent van ontwikkelingen in je vakgebied.
 • Organiseer evenementen: Organiseer online evenementen, zoals webinars, om je volgers te betrekken bij je bedrijf.

Stap 5: Meet je succes

Het is belangrijk om de resultaten van je LinkedIn bedrijfspagina te meten, zodat je kunt zien wat wel en niet werkt en je je strategie kunt aanpassen. Hier zijn enkele meetbare KPI’s om te overwegen:

 • Het aantal volgers: Hoeveel volgers heeft je pagina en hoe snel groeit het aantal?
 • Het bereik van je content: Hoeveel mensen zien je content en hoe verhoudt zich dit tot het aantal volgers?
 • Het engagement: Hoeveel mensen reageren op je content door te liken, te delen of een opmerking achter te laten?
 • Het aantal websitebezoeken: Hoeveel verkeer leidt je LinkedIn bedrijfspagina naar je website?
 • Het aantal leads: Hoeveel leads zijn er gegenereerd via LinkedIn en hoeveel daarvan zijn geconverteerd tot klanten?

Conclusie

Een LinkedIn bedrijfspagina is een belangrijk onderdeel van LinkedIn marketing. Het opzetten en optimaliseren van een LinkedIn bedrijfspagina kan helpen bij het vergroten van de zichtbaarheid en het bereiken van potentiële klanten. Zorg ervoor dat je pagina er professioneel uitziet, creëer waardevolle content, betrek je volgers en meet je succes. Door deze stappen te volgen en je pagina regelmatig te onderhouden, kan je een succesvolle LinkedIn bedrijfspagina opzetten en gebruiken voor je marketingstrategie.

 

Medemogelijk gemaakt door Social media bureau GoFain

Reacties zijn gesloten.