Hoe zorg je voor optimale belichting bij portretfoto’s?

Hoe zorg je voor optimale belichting bij portretfoto’s?

Portretfoto’s kan je laten maken om aan de muur te hangen, maar ze zijn in zakelijk perspectief ook een visitekaartje. Met een eerste bezoek aan jouw website zet je direct een eerste indruk neer. Het is dan ook belangrijk dat je portretfoto’s er goed uitzien en dat je openheid en zekerheid uitstraalt. Je kan je portretfoto’s natuurlijk zelf maken, maar wil je dat er een perfecte foto wordt gemaakt? Kies dan voor een fotoshoot bij een professionele portretfotograaf. Toch zelf aan de slag? Kijk dan eens naar onderstaande tips van een portretfotograaf voor de beste verlichting. Zo weet je zeker dat je de beste portretfoto’s krijgt voor zowel zakelijk als privégebruik.

Tip 1: Zorg voor goed daglicht

Wil je een natuurlijke portretfoto? Dan kan je natuurlijk naar een portretfotograaf. Maar wist je dat je portretfoto’s ook prima zelf kan maken? Wanneer je zorgt voor goed en voldoende daglicht weet je zeker dat jouw portretfoto perfect voor de dag komt. Geniet van eerlijke foto’s waarin je kracht op natuurlijke wijze maar voren komt. Geef je digitale visitekaartje af en kom open en betrouwbaar over. Twijfel je over een geschikte locatie of over de juiste tijdstippen? Zorg dan voor het bijhouden van een dagboekje waarin je alle geschikte locaties beschrijft. Zo kan je altijd terugkeren naar die ene plek met dat prachtige licht.

Tip 2: Speel met de schaduwvormen

Wanneer je het juiste daglicht te pakken hebt is het natuurlijk ook heel leuk om te spelen met diverse schaduwvormen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de schaduw van een gebouw of juist naar de schaduw van dunne takken. Met schaduw kan je hele speelse portretfoto’s creëren, net zoals een echte portretfotograaf dat doet. Speel met licht, schaduw en andere natuurlijke vormen en zorg voor speelse en niet standaard foto’s. Je portretfoto’s zijn nog nooit zo leuk geweest.

Tip 3: Creëer optimale verlichting met schermen en lampen

Een professionele portretfotograaf zie je vaak lopen met grote schermen en lampen. Dat is niet voor niets want perfecte verlichting is heel erg belangrijk voor de juiste portretfoto’s. Een portretfoto is echt een visitekaartje dat je afgeeft bij een digitaal portfolio. Overtuig je klanten met een perfecte portretfoto waar verlichting een belangrijk rol speelt. Zorg dus voor de juiste lampen en schermen zodat je het optimale licht kan nabootsen. Twijfel je of dat wel gaat lukken? Schakel dan de hulp in van een professionele portretfotograaf.

Ben je dus op zoek naar de perfecte portretfoto’s?

Maar heb je geen zin in een professionele fotoshoot bij een portretfotograaf? Kijk dan zeker eens bij bovenstaande tips zodat je zelf de perfecte portretfoto’s kan maken. Zorg voor voldoende daglicht en speel eens met diverse schaduwen en patronen. Zo krijg je niet alleen zakelijke maar ook informele portretfoto’s die je kan gebruiken voor verschillende doeleinden. Een portretfoto is jouw digitale visitekaartje zodat je potentiële klanten perfect zien hoe open en betrouwbaar je bent. En kom je er zelf niet uit? Neem dan zeker even contact op met een professionele portretfotograaf voor het beste resultaat. Succes gegarandeerd!

Reacties zijn gesloten.